Geplaatst op

De juiste keuze stofzuiger

Stofzuiger

Ben je op zoek naar een nieuwe stofzuiger voor in huis, maar weet je niet waar je op moet letten bij het kopen? Wij helpen u graag verder. Hieronder hebben we de 4 belangrijkste factoren uitgewerkt waar je zeker op moet letten bij het kopen van een stofzuiger.

Wat vind jij belangrijk in een stofzuiger? Gebruik je liever toestellen met een tas of een zakloze versie? Bedraad of op batterijen? Moet de stofzuiger nogal licht zijn, zodat je er makkelijk mee kunt trappen of de auto stofzuigt? Heeft u speciale accessoires nodig? Bijvoorbeeld speciale opzetstukken voor het reinigen van meubels en stoffering? En op welke vloerbedekkingen wil je stofzuigen? Zuigt u zelden of zelfs meerdere keren per dag? En is het vuil weinig of net zo hardnekkig te verwijderen als dierenhaar?

Stofzuigers moeten bij nader inzien aan een groot aantal criteria voldoen om aan onze individuele eisen te kunnen voldoen. Kijk daarom voor de aankoop goed naar uw eisen, wensen en gewoontes bij het stofzuigen en kies altijd slechts één apparaat dat volledig aan uw verwachtingen voldoet. Anders investeert u misschien veel geld in een apparaat waar u niet blij mee zult zijn. Laten we naar geluk gaan! Ontdek nu alle voordelen van de Henry stofzuiger. Meer informatie vindt u hier.

Type stofzuiger

Draadloze stofzuiger of draadloze stofzuiger – wat wil je? De conventionele stofzuiger maakt indruk op tapijten en harde vloeren (tegels, PVC, laminaat …) met een solide zuigkracht. Dankzij een breed scala aan accessoires en veel praktische details zijn de apparaten vaak uitgerust voor meerdere toepassingen tegelijk. Qua bereik hebben de apparaten echter grenzen door de stroomvoorziening via kabel. Bij kabellengtes van meestal 8-12 meter moet het stopcontact over langere afstanden worden verwisseld. Aan de andere kant zijn draadloze stofzuigers niet beperkt in hun assortiment en kunnen ze praktisch altijd en overal worden gebruikt. Ervan uitgaande dat de batterij is opgeladen. En dit is eigenlijk een van de grootste problemen met apparaten die op batterijen werken. De relatief dure batterijen gaan meestal niet lang mee, maar moeten dan wel enkele uren opgeladen worden voordat het toestel weer gebruiksklaar is. Qua zuigkracht en mogelijke toepassingen doen draadloze stofzuigers het vaak slechter dan hun bedrade concurrentie. En ook hier is de hoeveelheid stof zeer beperkt. Draadloze apparaten hebben vaak stofcontainers met een inhoud van 500-1000ml. Het stofzuigen moet aanzienlijk vaker worden onderbroken om het stofreservoir te legen dan bij kabelstofzuigers met een stofvolume van 3-12 liter het geval is.

Je moet dus beslissen wat en waar je je nieuwe stofzuiger wilt gebruiken, maar je kunt ook gerust kijken naar wat de beste stofzuiger is. . Als het alleen gaat om kleinere schoonmaakklusjes die snel en flexibel uitgevoerd moeten worden, dan is een draadloos apparaat de juiste keuze. Bij het kopen is het echter essentieel om aandacht te besteden aan de levensduur van de batterij, de oplaadtijd en de grootte van het stofreservoir. Apparaten met meerdere batterijen hebben voordelen, maar ook hun prijs. Als je regelmatig grotere oppervlakken wilt stofzuigen en bijvoorbeeld hardnekkig vuil zoals hondenhaar wilt verwijderen, is een stofzuiger met snoer aan te raden. Onze Henry CORDLESS is de nieuwste generatie draadloze stofzuigers! Het combineert alle positieve eigenschappen van een stofzuiger met snoer met de flexibiliteit van een draadloos apparaat.