Geplaatst op

De trouwringen

Trouwringen

De trouwringen symboliseren loyaliteit en liefde. Ze verbinden uw unieke dag met een zeer groot belang – uw leven samen. En de ringen zijn een blijvende herinnering – ze zullen je leven lang bij je blijven.

Wat moeten jouw ringen symboliseren? Welke ring past het beste bij jou en bij welke ring voel jij je prettig? Welke ring past bij jouw persoonlijke stijl? Klassiek of iets ongewoons? En welke soorten goud zijn er eigenlijk. En waar moet bij het kopen rekening mee worden gehouden.

En ja, er is ook nog het onderwerp graveren.

Palladium

Deze ringen hebben een consistente kleur die niet verandert zoals witgoud. Palladium is lichter dan goud en is daarom ondanks zijn hoge zuiverheid qua prijs zeer aantrekkelijk. En ringen van palladium zijn aanzienlijk lichter dan platina.

Witgoud – geelgoud en ros├ęgoud

Goud scoort met zijn duurzaamheid. De ring verliest zijn kleur niet en is ongevoelig voor zuur en lucht.

In het geval van ringen in witgoud moet worden vermeld dat deze steeds weer van kleur verandert. Maar dat zou geen tragedie moeten zijn, je gaat gewoon naar de juwelier en laat ze gerhodineerd. Dan schitteren je ringen weer in volle glans.

Geel goud is het klassieke edelmetaal voor trouwringen. De kleur – warm als de zon. Onmiskenbaar en uniek herkenbaar als trouwring.

Bij rood goud is de kleur van het goud ook afhankelijk van verschillende culturen. Rood goud heeft een fascinerend effect en past goed bij veel huidtinten.

Wat helemaal trendy is, is een ring van witgoud met diamant. Daar sraalt de liefde als het ware uit.

Platina

Platina is zeer zeldzaam. Het heeft als voordeel dat er geen slijtage is, maar de ring kan heel goed krassen en gebruikssporen krijgen. De ring is veel zwaarder. Platina is duurder en verandert niet van kleur. Simpel gezegd: platina is een zeer kostbaar en een zeer edel metaal. Want hoe hoger de kwaliteit van de platinalegering, hoe beter de eigenschappen van platina tot hun recht komen.

De trouwring in zilver

Nee, gebruik alstublieft geen zilver voor trouwringen. Zeker, niet duur – maar wilt u echt dat uw trouwringen binnen een korte tijd verslijten? Het materiaal is erg zacht en daardoor niet zo duurzaam. Hierbij zou ik je adviseren – een ring in zilver – eventueel als verlovingsring.