De voordelen van grind
Grind is een populair materiaal voor tuinen in het Verenigd Koninkrijk. Het is goedkoop en kan worden gebruikt voor paden, terrassen, opritten of als ondervloer voor het leggen van vloerplaten en/of voor het vullen rondom de platen. Het grote voordeel van grind ten opzichte van veel andere soorten terrasmaterialen, of het nu gaat om vlonders of stenen bestrating, is dat grind snel en eenvoudig te leggen is. Je hebt geen handmatige vaardigheden nodig. Je hoeft het alleen maar op de grond te gieten, het met een hark te verdelen en waterpas te zetten. Hoewel het relatief goedkoop en snel en gemakkelijk te leggen is, biedt het toch een uitstekende bescherming tegen onkruid, voorkomt het bodemerosie en verbetert het de drainage.
Persoonlijk zie ik grind meer als een tijdelijke terrasoplossing of als een materiaal dat “buiten het terras” wordt gebruikt om interesse te wekken. En daarmee bedoel ik dat je een speciale plek in de tuin creëert of grenzen afbakent, etc.
Een plek waar je een tuinbank, bistroset, plantenbak, sculptuur of waterpartij neer kunt zetten. Het gaat dus niet om het terras dat je elke dag gebruikt, maar als je het gebied goed plant, kun je het heel goed gebruiken als designelement dat de aandacht trekt. Een ander goed gebruik van grind is om een barrière te creëren of een gebied af te bakenen, b.v. B. om bedden rond de beplanting te verbeteren.
Het creëren van een smalle strook grind tussen een gazon en een verhard terras is ook een geweldige manier om de drainage te verbeteren, het gazon in te kaderen en ongedierte van uw gazon te houden. Knaagdieren vermijden bijvoorbeeld vaak om op grind te lopen.
De nadelen van grind
Natuurlijk is er een keerzijde aan deze voordelen, en ondanks zijn populariteit heeft grind zijn nadelen, daarom gebruik ik het alleen als accent- of decoratief materiaal. Terrassen zijn er om te gebruiken, om op te lopen, om bewoond te worden en om van te leven. Als vloerbedekking kunt u grind het beste op blote voeten vermijden. Zelfs met schoenen aan is het niet erg comfortabel om op te lopen. Bovendien is het gemakkelijk te verspreiden en te verplaatsen. Je zult constant moeite hebben om het grind te harken en stukken gazon of wat dan ook op te rapen en terug te gooien. En nu komen we bij het echte ding dat hier op het spel staat … tuinmeubelen!
Tuintafels en tuinstoelen op grind plaatsen?
Of het nu hout, kunststof of metaal is – grind is niet altijd het beste materiaal om een duur terrasmeubel op te plaatsen. Het kan je voeten krassen en beschadigen, dus als je gaat zitten, zakt het weg en beweegt het, hoe hard je ook probeert het grind te verdichten.
Het is simpelweg geen ondergrond die geschikt is voor het gebruik van tuintafels en tuinstoelen. Het grootste probleem is echter het krassen of afbladderen van de poten van metalen of houten tuinstoelen en tafels. Dit kan leiden tot problemen met roest en rot.
Ze hebben een beschermende coating om ze te beschermen tegen de elementen die het grind kan beschadigen. Dan kan er vocht binnendringen. Zelfs plastic tast het materiaal niet op dezelfde manier aan, maar het is zo zacht dat zelfs het fijnste grind je voeten vaak kerft, krast en krast.
Laten we als voorbeeld onze gegoten aluminium tuinstoelen nemen: ze worden beschermd door een laag metaalverf. Deze beschermlaag is vrij taai, maar grind kan deze beschadigen. Dit is zeer onwaarschijnlijk, aangezien het meeste grind dat in het VK wordt verkocht, wat bekend staat als “erwtengrind” is. De afzonderlijke stenen zijn klein, rond en voelen glad aan. Toch loont het om voorzichtig te zijn. Als je alleen het grind en de zitmeubels als design element gebruikt, zoals vaak het geval is bij onze tuinbanken, is dit natuurlijk geen groot probleem.