Geplaatst op

Maak ook eens een mooie wandeltocht

Wandeling

Een goede wandeling maken is goed voor lichaam en geest. Wie regelmatig aan wandelen doet zal dit onderschrijven. Wandelen stimuleert een goede gezondheid, zorgt voor een lagere bloeddruk en mentaal krijg je ontspanning door te wandelen. Hierdoor worden jaarlijks ook veel mensen geprikkeld om op een wandelvakantie te gaan. Een wandelvakantie is om meerdere redenen een heel goed idee. En in deze blog lees je waarom dat zo is en doe je ook nog inspiratie op voor een mooie wandeltocht.

Waarom een wandelvakantie?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is wandelen heel gezond voor je. Niet alleen is het ontspannend om in een mooie omgeving even je hoofd leeg te kunnen maken, ook is het goed voor je conditie, om overgewicht tegen te gaan en zelfs je bloeddruk wordt bewezen lager door regelmatig te bewegen. Liefst minimaal een half uur per dag.

Een wandelvakantie heeft ook nog eens als bijkomend voordeel dat je onderweg makkelijker even kunt stoppen om even de omgeving te bewonderen, en je maakt makkelijker contact met andere wandelaars en/of de lokale bevolking. Je bent even afgesloten van alle dagelijkse prikkels en daardoor kom je meer ontspannen en uitgerust thuis na vakantie.

Ga wandelen in Schotland

Een van de mooiste Europese landen is toch wel Schotland. De natuur van Schotland is één woord adembenemend. En een wandelvakantie in Schotland brengt je langs de mooiste plekken. Een Schotland wandelvakantie is een bijzondere ervaring en dichter bij de woeste natuur van Schotland kun je niet komen. Je gaat even helemaal back to basic. Ideaal om compleet tot rust te komen.

En het voordeel is ook nog eens dat Schotland op een korte reisafstand ligt van Nederland. Ideaal als je dus even een korte break wilt maken.

Ontdek de mooie wandelroutes in Frankrijk

De wandelroutes Frankrijk zijn uitdagend, inspirerend, motiverend en brengen je in een totale relax modus. Of je nu een beginnende wandelaar bent of dat je al wat meer ervaring hebt, in Frankrijk is er meer dan voldoende uitdaging te vinden. Wanneer je echt een zware uitdaging aan wilt gaan kun je bijvoorbeeld een wandeltocht door de Franse Alpen maken.

Maar Frankrijk is gewoon een fantastisch mooi land met eindeloze mogelijkheden. Wanneer je in Frankrijk wilt gaan wandelen maakt het eigenlijk niet uit waar je wandelt, het land biedt zoveel moois en dat allemaal binnen een paar uur rijden van Nederland. Beter kun je het eigenlijk niet treffen. Geniet van een mooie wandelvakantie!