Geplaatst op

Moderne houten tuinmeubelen

Tuinmeubels

Houten tuinmeubelen zijn een klassieker in de buitenruimte. Nieuw is dat houten meubelen in het huidige seizoen gecombineerd worden met andere moderne materialen, bijvoorbeeld met synthetisch vlechtwerk, aluminium of RVS.

Tijdloze klassiekers zijn houten zitgroepen gemaakt van robuust en elegant teak, meranti of mahonie. Houten ligstoelen zijn ook ideaal om te ontspannen in de tuin. Als u geen tuinmeubelen van tropisch hout wilt, kunt u vertrouwen op meubels gemaakt van lokale houtsoorten zoals sparren, eiken of lariks. Omdat deze houtsoorten geen sterke natuurlijke bescherming hebben, moeten ze weerbestendig worden gemaakt met behulp van impregnering of vernis. Hierdoor zijn de houten tuinmeubelen niet geschikt om het hele jaar door te gebruiken.

Houten tuinmeubelen bieden veel mogelijkheden om de tuin, het terras en het balkon uitnodigend en stijlvol te maken. Met de tuinstoelen, tafels, banken, ligstoelen, krukjes en ligstoelen van hout worden specifieke arrangementen in de buitenruimte gecreëerd. Het concept van houten tuinmeubelen wordt aangevuld met bijpassende accessoires.

Een houten tuintafel kan optioneel worden aangevuld met houten tuinstoelen of banken. Dit meubel moet er niet alleen goed uitzien met een fleur in de tuin, maar dankzij het verhoogde comfort ook uitnodigen om lang te blijven hangen en zitten. Dergelijke tuinstoelen, die volledig van hout zijn, worden door verschillende fabrikanten aangeboden met geschikte kussens. Vaak kunnen de rugleuning en armleuningen ook individueel worden aangepast. Klapstoelen en hoge rugleuningen van hout zijn deels gemaakt van prachtige hoezen van weerbestendig polyacryl, Batyline-textiel.

Voor een harmonieus op elkaar afgestemd beeld raden experts aan om de houten meubels in een set te kopen. In de winkels zijn hierover veel handige tips te vinden. Bijvoorbeeld de deels houten sets van garden impressions, passen haast in iedere tuin.

Een alternatief zijn de talloze ideeën voor tuinmeubelen die bijvoorbeeld op internet te vinden zijn. Instructies, ideeën en je eigen creativiteit dragen bij aan het hebben van unieke meubels in de tuin – een blikvanger voor gasten.

De houten tuinbanken vullen niet alleen de tafel in de tuin aan, ze nodigen ook uit om buiten te ontspannen. Liefhebbers nemen er graag plaats op en laten hun blik dwalen door de tuin thuis over de handgemaakte bloemperken of genieten van romantische momenten samen bij zonsondergang. Naast de klassieke tuinbanken is er bij de houten tuinmeubelen meestal een teakhouten bank.

Tuinmeubelen van metaal en hout in een interessante materiaalmix zetten moderne accenten op het terras en in de tuin. In moderne meubels wordt de zitting van individuele teakhouten latten ondersteund door een fijn metalen frame.

Teak

Teak is erg populair onder de houtsoorten, dat overtuigt door zijn hoge weerstand tegen weersinvloeden, schimmels en vlammen. Door zijn uiteenlopende eigenschappen wordt teak beschouwd als de vorst van alle houtsoorten. Dit is bijzonder gemakkelijk te verzorgen en kan altijd buiten blijven staan ​​als het niet wordt behandeld en kan 50 jaar of ouder zijn.

Het teak kan vervolgens worden gerecycled en verder worden verwerkt. Bovenal versterkt gerecycled teak het bijzondere karakter van dit hout. Hoe ouder het teakhout wordt, hoe waardevoller de bijdrage aan de bescherming van het milieu, omdat de CO₂ van het hout gebonden blijft. Het robuuste teak lijkt dan ook ideaal voor duurzame tuinmeubelen.

Tegelijkertijd is teak, dat afkomstig is uit Zuidoost-Azië, niet altijd eenvoudig en vereist een zorgvuldige afweging. Het hout wordt vaak gekweekt op tropische houtplantages, die veel ruimte nodig hebben.

Dit is een plek die alleen is gewonnen door de ontbossing van de oerbossen. Vergeleken met het regenwoud zijn dergelijke beheerde plantages monoculturen, die worden gepromoot met kunstmest en tegelijkertijd worden beschermd door pesticiden.

Die ecologische omstandigheden hebben een zeer grote invloed op het klimaat en de bekende fauna. Het hout is een hernieuwbare grondstof, die heel goed kan worden gerecycled, maar het materiaal heeft zijn kosten in de bosbouwsector.